Відбулося засідання виконавчого комітету

12 вересня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, у ході засідання якого було розглянуто більше 20 питань, що сприятимуть функціонуванню різних сфер життєдіяльності громади.

Аби головний кошторис був виваженим, повним та прозорим

З  метою забезпечення послідовності бюджетного процесу при підготовці проєкту бюджету Білоцерківської міської територіальної громади на 2024 рік, виконавчий комітет Білоцерківської міської ради затвердив відповідний план заходів.

Варто зауважити, що інформація про всі етапи створення головного кошторису громади буде подаватися в дослідну експлуатацію комп’ютерну програму «Інформаційно-аналітична система управління плануванням та виконанням місцевих бюджетів «LOGICA» ( ІАС «LOGICA»). Цей сервіс розроблений  та впроваджено Міністерством фінансів. Він є інструментом для здійснення контролю за дотриманням бюджетного законодавства на кожній стадії бюджетного процесу щодо місцевих бюджетів.

Права дітей на освіту будуть захищені

З метою захисту та забезпечення права дітей на освіту, виконавчий комітет міської ради ухвалив рішення про мережу закладів освіти Білоцерківської міської територіальної громади на 2023/2024 навчальний рік. Це рішення є щорічним і традиційним, оскільки воно унормовує мережу класів і груп у комунальних закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти. А також врегульовує низку питань фінансування закладів і установ освіти за кошти державної субвенції та з бюджету громади.

Доповідаючи проєкт рішення начальник управління освіти і науки Юрій Петрик зауважив, що завдяки суттєвому збільшенню місць в укриттях навчальних закладів, вдалося зменшити кількість класів, які будуть навчатися у другу зміну. Крім того, враховані освітні потреби учнів, які перебувають за кордоном. Щоб діти мали змогу отримувати шкільну освіту українською мовою, управлінням освіти і науки, відповідно до своїх повноважень, визначено два центри дистанційної освіти, на базі яких функціонуватимуть 12 дистанційних класів, які навчатимуть 364 учні. Також в цьому році вдалося збільшити мережу груп позашкільної освіти. З 1 вересня функціонуватимуть 497 гуртків для 8282 дітей. Таким чином, діти зможуть у позанавчальний час займатися у різних мистецьких, інтелектуальних, спортивних гуртках та секціях. Вперше затверджено мережу інклюзивних груп у закладах позашкільної освіти: цьогоріч у Центрі позашкільної освіти «Соняшник» функціонуватимуть дві інклюзивні групи  та дві групи Центру еколого-натуралістичної творчості для дітей з особливими освітніми потребами.  Збільшено мережу інклюзивних класів та груп у комунальних закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

Отже, даним рішенням затверджено мережу:

- класів та груп здобувачів освіти закладів загальної середньої та дошкільної освіти комунальної та приватної форми власності;

-  інклюзивних класів та груп в закладах загальної середньої, дошкільної та  позашкільної освіти.

Також затверджено штатну чисельність та педагогічне навантаження працівників закладів загальної середньої освіти комунальної форми власності.

Внесено зміни до рішення Виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 28 жовтня 2022 року №710 «Про організацію харчування здобувачів освіти у закладах освіти комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади та вартість харчування з 01 січня 2023 року».

Рішенням унормовано категорії військовослужбовців та учасників інших формувань, які виконують завдання по захисту територіальної цілісності України, діти яких матимуть пільгу на харчування.    

Змінюються умови руху навчального автотранспорту

Забезпечення  безпечних та комфортних умов дорожнього руху для всіх його учасників є пріоритетним завданням.

Тому, членами виконавчого комітету було прийнято рішення про організацію дорожнього руху на території Білоцерківської міської  територіальної громади закладами, що здійснюють підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів.

Відтак, з 1 жовтня ц.р., в період з 08.00 до 09.00 та з 17. 00 до 18.00 у будні дні (з понеділка по п’ятницю) вищезазначеним закладам заборонено проведення занять з практичної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв на 25 вулицях і автомобільних дорогах Білої Церкви.

Тобто, мова йде про те, щоб навчальні автомобілі не виїжджали на магістральні вулиці міста в години пікових навантажень.

Зокрема, заборона діятиме на  таких вулицях:

1. вулиця Київська

2. вулиця Ярослава Мудрого

3. вулиця Дружби

4. вулиця Сквирське шосе

5. бульвар Олександрійський

6. вулиця Героїв 72-ї бригади

7. проспект Князя Володимира

8. проспект Незалежності

9. вулиця Любомира Гузара - вулиця Івана Кожедуба

10. вулиця Зенітного полку

11. вулиця Заярська

12. вулиця Павліченко

13. вулиця Таращанська

14. вулиця Павла Скоропадського

15. вулиця Привокзальна

16. вулиця Героїв Небесної Сотні

17. вулиця Олеся Гончара

18. вулиця Василя Стуса

19. вулиця В’ячеслава Чорновола

20. вулиця Ярмаркова

21. вулиця Гоголя

22. вулиця Млинова

23. вулиця Петра Калнишевського

24. вулиця Шевченка

25. вулиця Шолом – Алейхема.

Відповідну інформацію щодо занять з практичної підготовки буде внесено до Єдиного державного реєстру МВС.

Територіальні сервісні центри МВС, що приймають іспити з практичного керування транспортними засобами мають враховувати ці вимоги при складенні відповідних іспитів.


Рух вулицею Павла Поповича буде одностороннім

Рішення про організацію одностороннього дорожнього руху по вул. Павла Поповича (колишня - вул. Свердлова) ухвалено з метою зниження аварійності на автомобільних дорогах міста у тих місцях, де є загроза виникнення дорожньо-транспортних пригод та задля підвищення безпеки руху.

Рух в односторонньому напрямку здійснюватиметься по вул.Павла Поповича на відрізку від вул. Героїв Маріуполя до вул. Сквирське шосе, про що будуть встановлені відповідні знаки після погодження у відповідних  підрозділах  Національної поліції України.

 

Інші рішення ухвалені під  час засідання виконавчого комітету

  • внесено зміни та затвердження штатних розписів виконавчих органів Білоцерківської міської ради з 5 жовтня 2023 року;
  • затверджено склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по вулицях Водопійна та Новосельська;
  • розглянуті рішення про деякі питання щодо квартирного обліку , опікунські та інші питання, з яких прийняті відповідні рішення.

Виконком 12-09-23


Опубліковано: 12 вересня 2023 року
Поділитися